Luxusní koupelny v duchu italské tradice

Pečlivé dbaní na italské tradice, úžasný cit pro tvar a formu, vliv toskánského řemesla, to vše dostala do vínku koupelnová kolekce Park Avenue, která trochu pozměnila definici luxusu. Není nijak přezdobená, ani silně zlacená, neblyští se. Pohybuje se svou podobou někde mezi klasicismem a modernismem, čerpá z kánonů dekoru, panujících v New Yorku počátkem dvacátého století.

Architekt Paolo Funghi moderními prostředky stvořil „obytnou koupel“, která odpovídá potřebám náročného zákazníka, a zároveň připomíná klasický vzhled koupelen horní třídy v bytech na Park Avenue z přelomu devatenáctého a dvacátého století. Přesto není kolekce svázána a omezena minulostí, minimalistické tvary a jemné linky ji posouvají od funkční užitkovosti k místu, kde se žije a pobývá – bydlí. Celá kolekce má samozřejmě mnohem víc prvků a Italové jsou jí tak nadšeni, že vzpomínají na tvořivého ducha Leonarda da Vinci, který – jak poukazují – stále žije…

2

Litinová vana, u níž vidíme skvělou syntézu neoklasicismu a kvalitních současných materiálů. Paolo Funghi ji navrhl v délce 170 cm, hloubka je 64 cm, výška 67,5 cm.

1

Inu, ať to cítíte podobně, nebo úplně jinak, nesporně se dá říci, že pobýt v této koupelně může být vrcholně příjemný.

3

4

Vtipný tvar a celkové pojetí koupelny je vymyšleno pro potřeby dětí. Rozměry umyvadla, vany, nábytku jsou šité na míru, detaily a dekorace jsou zábavné, mají vytvořit v koupelně až pohádkovou atmosféru a proměnit ji v prostor vhodný pro hraní a kreativitu.

Datum vydání: 29. 1. 2016

Edit: