Moderní alternativou kakaa je karob

Karob má vysoký obsah vápníku, vlákniny, hodně nutričně bohatých látek, bílkovin a minerálů. Neobsahuje kofein a má nízký obsah tuku. Hodí se na přípravu sladkých moučníků, dezertů, kaší nebo smoothie a přidat ho můžete i do omáček nebo pomazánek. Karobový prášek má stejné použití jako kakao, které v receptech jednoduše vyměníte za karob a snížíte v nich množství cukru až o třetinu. Karob má s kakaem mnoho společného, ale jeho chuť je jiná – naprosto specifická. Zajímavosti o karobu a originální recept na Karobový jablečný perník s polevou najdete na obalu výrobku Tmavý karob Dr.Oetker za doporučenou cenu 35 Kč.
Pomocí QR kódu na obale si můžete stáhnout další recepty. Informace o produktech, eshop a recepty najdete na oetker.cz.

Edit: