Soutěžte o 5 x velký nástěnný kalendář a balíček s produkty od dr.Oetkera, se kterými upečete a ozdobíte vánoční cukroví!


Web www.peknebydleni.cz pro vás připravil VÁNOČNÍ SOUTĚŽ.

Soutěžte s námi v klasických týdenních soutěžích na našem webu od 30.listopadu do 27.prosince. Poté ze všech soutěžících vybereme tři, kteří získají polštář na spaní od firmy JYSK.


 

 

Správná odpověď: 40%.

Výherci: Johana Adámková z Hostivice, Adéla Koševá z Jeníkova, Petra Lesníková z Dobrušky, Renata Znamenáčkový z Teplic a Karel Stoklasa z Prahy. Gratulujeme!

Dr.Oetker nabízí širokou škálu kvalitních výrobků na pečení a zdobení cukroví i vánočního pečiva. Všechny výrobky jsou navrženy tak, aby práce s nimi byla co nejjednodušší a pečení cukroví bylo pro celou rodinu zábavou. Pokud nemáte na pečení moc času nebo nechcete ingredience složitě vážit a zkoušet nové recepty, pak si vyberte některou z oblíbených směsí od Dr.Oetkera. Toto cukroví se vám zaručeně povede a díky kvalitním surovinám bude i báječně chutnat.

Dr.Oetker vydává každým rokem velký nástěnný kalendář s 12 originálními a ještě nikde nepublikovanými recepty na sladké moučníky. Přehledný kalendář s recepty a velkými fotografiemi moučníků vás bude inspirovat po celý rok. Upečete podle nich skvělý narozeninový dort, výtečný nedělní moučník i sladký zákusek k odpolední kávě.

kalendar

Všechny recepty byly pečlivě vyzkoušené ve Zkušební kuchyni Dr.Oetker. Pokud dodržíte předepsanou recepturu a uvedený přesně popsaný postup, moučník se vám zaručeně povede.

Součástí kalendáře jsou tentokrát jmenovky na dezert a kroužky na ubrousky pro vaši rodinnou oslavu, které si jednoduše vystřihnete a na konci spojíte.

Každý recept si můžete vystřihnout a dát do jakéhokoliv šanonu nebo si objednejte speciální šanon na recepty od Dr.Oetkera. Recept má po vystřižení velikost A5.

Formát kalendáře: 30×30 cm, po zavěšení na zeď 30×60 cm.

Pokud nebudete mít štěstí v naší soutěži, můžete si kalendář objednat přes webové stránky www.eshop.oetker.cz

Inspirovat se můžete také recepty, které pro vás připravili v kuchyni Dr.Oetkera. Udělejte si letos netradiční adventní věnec z perníku, originální adventní kalendář z marcipánu nebo si ozdobte vánoční stromeček jedlým vánočním řetězem.

venec

Adventní perníkový věnec

Doba přípravy: asi 35 minut + zdobení

Doba pečení: asi 10 minut

Přísady:

Na těsto:

  • 2 balení Perníčků Dr.Oetker

  • 50 g změklého másla nebo margarínu

  • 6 KL medu

  • 3 vejce

Na ozdobení:

  • 1 balení Tubiček bílých Dr.Oetker

  • cukrové zdobení Dr.Oetker (např. Zdobení 4 druhy bílé Dr.Oetker, Sněhové vločky Dr.Oetker)

Na potření:

  • 1 bílek

Ještě potřebujeme:

  • plech na pečení

  • papír na pečení

  • formičky na vykrajování (např. hvězdičky, vločky)

  • okraj dortové formy (Ø 26 cm)

  • štětec nebo mašlovačku

Příprava:

  1. Na přípravu těsta smícháme směs na přípravu perníčků s máslem nebo margarínem, medem, vejci a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme plát o tloušťce asi 1 cm a vykrojíme kruh podle dortové formy. Ve středu vykrojíme kulatou formičkou nebo miskou kruh o průměru asi 13 cm. Zbytek těsta vyválíme a vykrájíme různé tvary na ozdobení (např. hvězdičky), nezapomeneme vykrojit otvory pro umístnění adventních svíček. Naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a těsně před pečením potřeme rozšlehaným bílkem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: asi 180°C

Horkovzdušná trouba: asi 160°C

Plynová trouba: stupeň 3

Doba pečení: asi 10 minut

  1. Jednotlivé části věnce necháme vychladnout.

  2. Věnec ozdobíme dle vlastní fantazie pomocí bílých tubiček a cukrového zdobení (na jeho lepení použijeme také bílé tubičky). Nakonec umístíme 4 adventní svíčky.

adv.kalendMarcipánový adventní kalendář

Vystačí na: 24 kusů

Na marcipánovou hmotu:

2 balíčky Marcipánu Dr.Oetker

30 g moučkového cukru

2 zarovnané PL kakaa

sušené meruňky

celé mandle

celé lískové oříšky

Na ozdobení:

1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker

Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr.Oetker

Tubičky na zdobení 4 barvy Dr.Oetker

Na přípravu adventního kalendáře potřebujeme:

stužku

etikety s číslicemi 1-24

hedvábný papír

barevný celofán

1. Na přípravu marcipánové hmoty ručně propracujeme marcipán s cukrem a kakaem. Z marcipánové hmoty utvoříme váleček, který nožem rozdělíme na 24 stejných kousků. Do každého kousku zabalíme meruňku nebo oříšek a vytvarujeme bonbónky různych tvarů.

2. Na ozdobení rozpustíme v kastrůlku ve vodní lázni polevu. Jednotlivé tvary namáčíme do polevy, ihned ozdobíme perličkami a necháme zatuhnout.

3. Tubičkami napíšeme na bonbónky číslice od 1 až 24 a necháme zatuhnout.

4. Na stužku navlečeme etiketu s číslicí. Z hedvábného papíru nebo celofánu vystřihneme kolečka (průměr koleček závisí od velikosti bonbónu). Do středu koleček položíme bonbón a pomocí gumičky nebo stužky zavážeme tak, abychom vytvořili měšec.

5. Do vázy vložíme větvičky, které ozdobíme měšci z adventního kalendáře.


TIP:

Materiál na přípravu adventního kalendáře lze zakoupit v papírnictvích nebo v obchodech s dárkovým sortimentem.

retezVánoční řetěz

Náročnost: jednoduché

Doba přípravy: asi 40 minut

Doba pečení: asi 12 minut (1 plech)

Vystačí na: asi 50 kousků

Na těsto:

250 g hladké mouky

1 zarovnaná KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker

2 zarovnané PL prosátého kakaa

100 g hnědého cukru

125 g změklého másla nebo margarínu

1 vejce

1/2 KL Vanilkového aroma Dr.Oetker

1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker

Na ozdobení:

1 balení Tubiček na zdobení 4 barvy Dr.Oetker

Ještě potřebujeme:

2 plechy na pečení (30 x 40 cm)

různé druhy formiček s vánočními motivy

stužku

1. Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, kakaem a cukrem. Přidáme máslo nebo margarín, vejce, aroma a na jemném struhadle nastrouhanou polevu a ručně vypracujeme dohladka. Těsto necháme asi 1 hodinu při pokojové teplotě odpočinout.

2. Na pomoučené pracovní ploše z těsta pomocí válečku vyválíme plát o tloušťce asi 0,5 cm. Pomocí formiček vykrájíme různé tvary, které naneseme na plech vyložený papírem na pečení. Pomocí špejle vytvoříme do každého kousku dvě dírky pro stužku. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: stupeň 3

Doba pečení: asi 12 minut (1 plech)

3. Pečivo necháme vychladnout, poté ozdobíme tubičkami podle vlastní fantazie a necháme zaschnout. Nakonec vše navlékneme na stužku tak, aby nám vznikl originální vánoční řetěz.

TIPY:

Řetěz lze samozřejmě připravit i s jinými motivy formiček a recept pak lze použít po celý rok.

V dobře uzavíratelné dóze lze cukroví skladovat přibližně 3 týdny.

Soutěžní otázka:

Kolik procent mandlí obsahuje Marcipán Dr.Oetker?

Jméno a příjmení
E-mail
Ulice
Město
PSČ

Pět z vás, kteří správně odpoví, dostanou balíček od Dr.Oetkera.

Pravidla soutěže:

Podmínkou účasti v soutěži je vaše registrace a odpověď na soutěžní otázku, kterou zasílejte do 6. 12. 2015. Vyhodnocení soutěže proběhne 7. 12. 2015.

Zasláním vašich údajů nám zároveň dáváte souhlas, abychom v případě výhry zveřejnili vaše jméno na našich internetových stránkách. Děkujeme!

Další podmínky soutěže najdete zde.
Informace o partnerovi soutěže najdete na: www.oetker.cz

Datum vydání: 29. 11. 2015

Edit: