Soutěž o 5x balíček od Dr.Oetkera, ve kterém najdete nejen jarní novinky

Správná odpověď: francouzský čokoládový dezert.

Výherci: Jana Eichlerová z Velkého Oseku, Hana Novotná ze Sudoměřic, Michal Volráb z Náchoda, Adam Vychodil z Přerova a Karolína Vopičková z Prahy. Gratulujeme!

Dr.Oetker uvádí každým rokem na trh několik krásných novinek, pomocí kterých snadno a rychle upečete a nazdobíte báječné sladké dobroty nebo připravíte lahodné dezerty. V naší soutěži můžete vyhrát tři úplně nové výrobky – směs na přípravu Red velvet dortu, neonové zdobící tubičky a dezertní specialitu Mousse au Chocolat. Ve výherním balíčku najdete i další produkty na pečení a zdobení.

+ Red velvet dort. Díky této vyvážené směsi z kvalitních surovin se vám světová specialita povede pokaždé a také bude báječně chutnat. Podle návodu je možné do něho připravit několik druhů krémů.

+ Neonové gelové zdobící tubičky vytvoří na vašem dortu, muffinu či zákusku působivý třpytivý nápis nebo obrázek. Jedno balení obsahuje tři zdobící tubičky trendových barev: třpytivá růžová, třpytivá fialová a třpytivá tyrkysová. Tubičky se výborně drží, mají tenké zakončení, proto se s nimi lehce zdobí, píše a kreslí.

+ Nadýchaný francouzský čokoládový dezert Mousse au Chocolat Dr.Oetker má plnou a výraznou chuť pravého kakaa. Je vyrobený z kvalitních surovin bez použití palmového tuku. Tento lehký dezert potěší hlavně milovníky čokolády, ale také všechny, kteří si chtějí dopřát něco sladkého. Díky plné a výrazné kakaové chuti jedna porce zcela uspokojí chuť na sladké.

Příprava Mousse au Chocolat Dr.Oetker: Obsah balení vyšleháte se 150 ml vychlazeného mléka a necháte 2 hodiny tuhnout v lednici.


Pro inspiraci vám přinášíme pár receptů:

Čokoládové muffiny z podmáslí s meruňkami

Počet ks: 12
Doba přípravy: asi 25 minut

Přísady:
Na těsto:
250 ml podmáslí
60 ml oleje
2 vejce
1 KL Rumového aroma Dr.Oetker
100 g na kousky nasekané oříškové čokolády
150 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
280 g hladké mouky
špetka soli
25 g kakaa
2 zarovnané KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
na špičku nože Jedlé sody Dr.Oetker
250 g odkapaných, půlených meruněk (lze použít i čerstvé),

Na ozdobení:
100 g oříškové čokolády
1 KL oleje
3 půlky meruněk

Příprava:

  1. Na přípravu těsta smícháme podmáslí, olej, vejce, aroma a nasekanou čokoládu. Cukr, vanilínový cukr, mouku, sůl, kakao, kypřicí prášek a sodu promícháme a přisypeme do směsi. Vše zpracujeme metličkou na hladké těsto. Meruňky necháme na sítku odkapat, nakrájíme na kousky a vmícháme do těsta.

  2. Formu na muffiny vymažeme a vysypeme moukou. Těsto polévkovou lžící stejnoměrně rozdělíme do formy. Pečeme v předehřáté troubě.

Elektrická trouba: 180°C
Horkovzdušná trouba: 160°C
Plynová trouba: stupeň 3

Doba pečení: asi 40 minut

  1. Po upečení necháme asi 10 minut ve formě zchladnout a pomocí kulatého nože vyjmeme. Necháme zcela vychladnout.

  2. Na ozdobení rozpustíme nalámanou čokoládu na kousky spolu s olejem ve vodní lázni a lžičkou muffiny nazdobíme. Půlky meruněk nakrájíme na plátky a muffiny ozdobíme. Po ztuhnutí polevy servírujeme.

     


Řezy s ovocem

Doba přípravy: asi 25 minut

Přísady :
Na těsto :
250 g polohrubé mouky
1 balíček Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
220 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
125 ml mléka
125 ml oleje
2 vejce

Na náplň:
kompot broskvový nebo meruňkový (hmotnost po odkapání asi 480g)
250 ml smetany ke šlehání
1 balíček Crème Olé pudingu bez vaření s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker

Na ozdobení:
1 balíček Šlehačky v prášku Dr.Oetker
150 ml mléka
1 balíček Decor Polevy tmavé Dr.Oetker

Ještě potřebujeme:
plech na pečení (30 x 40 cm)
uzavíratelnou nádobu o objemu asi 3 l

Příprava:

  1. Na těsto smícháme mouku s kypřicím práškem, přidáme cukr, vanilínový cukr, mléko, olej a vejce. Ručně vymícháme hladké těsto. Nalijeme na plech (30 x 40 cm), vymazaný a vysypaný moukou. Formu vložíme do trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180°C (předehřátá)
Horkovzdušná trouba: 170°C (nepředehřátá)
Plynová trouba: stupeň 2-3 (nepředehřátá)

Doba pečení: asi 12 minut

  1. Na náplň vlijeme do uzavíratelné nádoby o objemu asi 3 l kompot i se šťávou, ovoce nakrájíme na menší kousky. Přilijeme smetanu, přidáme puding bez vaření a smeta-fix. Nádobu pevně uzavřeme víkem. Několikrát intenzivně protřepeme (celkem 15-30 vteřin), tak aby byly všechny přísady dobře promíchané. Vše ještě důkladně promícháme metličkou nebo vařečkou, tak abychom suché přísady odstranili z okraje mísy a vmíchali do náplně. Náplní potřeme vychladlý korpus.

  2. Šlehačku připravíme podle návodu na obale se 150 ml mléka a rozetřeme ji na krém. Polevu rozpustíme podle návodu na obale a řezy ozdobíme. Před podáváním vložíme řezy asi na 1-2 hodiny do chladničky.


Španělský mandlový dort

Doba přípravy: asi 20 min.

Přísady:
Na těsto:
1balení Polevy tmavé Dr.Oetker
6 žloutků
80 g moučkového cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
2 PL mandlového likéru (např. Amaretto)
6 bílků
80 g cukru
200 g strouhaných mandlí

Na náplň:
500 ml smetany ke šlehání
100 g oříškovo-nugátového krému (např. Nutella)
2 balíčky Smeta-fixu Dr.Oetker

Na ozdobení:
2 vrchovaté PL hotové náplně
130 g nadrobno nakrájené mléčné čokolády
2 PL opražených plátků mandlí

Příprava:

  1. Na těsto rozpustíme polevu podle návodu na obale a necháme vychladnout. Žloutky, moučkový cukr, vanilínový cukr a likér vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny a vmícháme zchladlou polevu. Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny a zlehka ručně vmícháme mandle, přidáme do vaječné směsi a ručně vymícháme hladkou hmotu. Vylijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy(Ø 26 cm) a uhladíme. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180°C
Horkovzdušná trouba: 160°C
Plynová trouba: stupeň 3

Doba pečení: asi 30 minut

Vychladlý korpus podélně rozřízneme.

  1. Na náplň smícháme smetanu s oříškovo-nugátovým krémem, smeta-fixem a vyšleháme ručním elektrickým šlehačem do hladkého krému. Odložíme 2 PL na přípravu polevy. 2/3 zbylé náplně namažeme na spodní polovinu korpusu. Přiložíme horní polovinu korpusu a zbylým krémem potřeme povrch a okraj dortu.

  2. Na polevu rozpustíme za stálého míchání v kastrůlku zbylý krém a čokoládu. Necháme zchladnout. Polevu nalijeme na povrch dortu a rozetřeme. Povrch a okraje dortu posypeme plátky mandlí. Před podáváním uložíme dort na 1 hodinu do ledničky.


Soutěžní otázka:

Soutěžní otázka:

Co je to Mousse au Chocolat?

Nápovědu najdete na www.oetker.cz

Jméno a příjmení
E-mail
Ulice
Město
PSČ

Pět z vás, kteří správně odpoví, dostanou balíček od Dr.Oetkera.

Pravidla soutěže:

Podmínkou účasti v soutěži je vaše registrace a odpověď na soutěžní otázku, kterou zasílejte do 1.5.2017. Vyhodnocení soutěže proběhne 2.5.2017.

Zasláním vašich údajů nám zároveň dáváte souhlas, abychom v případě výhry zveřejnili vaše jméno na našich internetových stránkách. Děkujeme!

Další podmínky soutěže najdete zde.
Informace o partnerovi soutěže najdete na www.oetker.cz

Uložit

Datum vydání: 23. 4. 2017

Edit: