Dokonalá grilovačka

Grilování není jen příprava pokrmu, který má uspokojit náš případný hlad. Je také společenskou událostí, svátkem. Ať už grilujete doma na zahradě, na terase nebo v parku, měli byste dodržet určitý styl… A k tomu přispívají i zdánlivé drobnosti.

KOUZLO ZA MÉNĚ NÁMAHY

Můžete se samozřejmě spokojit s papírovými tácky a plastovými kelímky, které vám usnadní úklid i po početnější párty u grilu a jsou také bezpečnější pro děti, ale i jednorázové nádobí může být stylové – třeba sladěné do jedné barvy nebo vzorované. Kromě toho se nabízejí i plastové sklenky na stopce, „stříbrné“ plastové příbory – nemusíte zkrátka ochudit své hosty o pocit slavnostní příležitosti, i když sobě ušetříte čas a práci. Nezapomeňte ale poté použité nádobí vyhodit do správných kontejnerů na tříděný odpad.

GRILOVACÍ KOŠÍK Tenneker na grilování citlivých druhů pokrmů, 19 x 19 cm, nerez, 339 Kč, www.hornbach.cz

MALÁ SLAVNOST

Talíře, příbory, to není všechno. Zaměřte se i na detaily!
Omáčky, dipy, salsy… Na ty pořiďte menší misky, do kterých uložte také pochutiny, jako jsou olivy nebo kyselé okurky.
Dále budete potřebovat mísu na salát, bez kterého by grilovačka ztratila šmrnc. Na jeho servírování se budou hodit kleště nebo velká salátová lžíce…
Samozřejmostí jsou papírové ubrousky, ošatka nebo mísa na pečivo.
Praktické jsou poklopy chránící pokrmy proti hmyzu a při větší společnosti určitě užijete rozlišovače na skleničky i různě barevné talíře.

Dvojitý LIS NA HAMBURGERY Tenneker, 28,3 x 12 x 8,5 cm, 499 Kč, www.hornbach.cz

PRO MISTRA GRILU

Při samotné přípravě pokrmů na grilu potřebujete správnou výbavu. Základem je dvouzubá vidlice, kleště, obracečka a štětec na potírání pokrmů. Hodit se ale mohou i další vychytávky na gril, uzpůsobené přípravě určitých typů jídel – grilovací jehlice, držák kukuřice, stojan na grilování drůbeže, rošt na grilování ryb, wok pánve, lis na hamburgery, teploměry, teplotní sondy a tak dále. Nezapomeňte také na zástěru pro mistra grilu, grilovací rukavice, hodit se může také dmýchadlo či elektrický podpalovač a na údržbu kartáč k čištění grilu.

Litinová AROMATIZAČNÍ PÁNVIČKA, lze použít k zapékání, ale primárně slouží k umístění do trychtýře pod mřížku grilu OUTDOORCHEF, po naplnění třeba bylinkami a vínem se vytváří aromatické páry, které grilovanému jídlu dodají nové chutě, ø 23 cm, 790 Kč, www.outdoorchef.cz

Text: Kateřina Nová
Foto: archiv firem

Edit: